Welkom op mijn website

   Ik ben Bart Reindersma. Gedreven kunstenaar.

Reeds 40 jaar leef ik mijn passie; etsen en heliogravures en heb een eigen stijl ontwikkeld, waarin fluweelachtige tonen altijd centraal hebben gestaan. Met de heliogravure heb ik bijna 30 jaar voor onder andere het Rijksmuseum en vele andere grote musea over de hele wereld gewerkt. Tegenwoordig alleen nog voor het Rembrandthuis. Die gedrevenheid heeft geleid tot het mogen maken van overdrachtsgeschenken voor de KNRM voor station Ameland, de 'Anna Margaretha ' en station Hoek van Holland, de 'Janine Parqui ' Maar ook prachtige tekeningen en etsen heb ik onder andere over de paardenreddingboot van Ameland gemaakt. Evenals honderden stadsgezichten van o.a. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Leiden en vele andere steden en dorpen.

Daarnaast ligt mijn hart op de oude Zuiderzee, met name Schokland. Zoals bovenstaande tekening van de haven van Schokland in een winterse omgeving als de Zuiderzee dicht gevroren ligt. Het is een grafiettekening van 100 cm. breed en is onderdeel van het verhaal " een tragische dag uit het boek ' DE ZUIDERZEE. ".

Sinds 2000 geef ik regelmatig les in het primair onderwijs aan de groepen 5, 6, 7 en 8. In mijn lessen creativiteitsontwikkeling, waarin we uiteindelijk etsjes maken, ga ik met de kinderen op zoek naar hun creatieve vermogen. De lessen zijn erop gericht dat ze aan de hand van opdrachten hun oplossend vermogen ontwikkelen omdat dat belangrijke dingen naar de toekomst toe zijn. 

Maar ook vertel ik de mooiste ( geschiedenis ) verhalen met indrukwekkende films van mijn eigen tekeningen. De Zuiderzee is het snoer en de verhalen zijn de parels.

 

                    Portretten                                                                       Originele tekeningen

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke Gresnigt
3 jaar geleden

Hoi Bart,

indrukwekkend je werk. Prachtig.

Groetjes, Mieke