Hier vindt u alle informatie over de schoolprojecten voor het primair onderwijs

Geschiedenis die nooit verveelt

Als Meesterverteller en beeldend kunstenaar laat ik Nederlandse geschiedenis herleven. De Zuiderzee is het snoer en haar geschiedenis de parels. Alle verhalen worden verbeeld door een film van mijn tekeningen en zijn geschikt voor het digitale schoolbord. Voor de kinderen is het een beeldvormende belevenis.

Alle verhalen beginnen met het verhaal van het Aelmere tot Almere; het ontstaan van de Zuiderzee in de dertiende eeuw en gaat naadloos over naar het gevraagde verhaal.

 Andere activiteiten

          etsen en kerstkaarten maken met de kinderen

 

Teken workshops waarin ik de kinderen leer hoe ik zelf ook teken

Het gaat over vorm, donker/licht, voor/achter, structuren. Het begin is eenvoudig maar wordt steeds moeilijker en uiteindelijk leer ik de kinderen  niet alleen anders tekenen maar ook leer ik ze 'kijken ' . Vaak tekenen kinderen wat ze 'denken te zien ' maar is de realiteit anders. Aan de hand van voorbeelden en hoe ik zelf werk gaan de kinderen aan de slag. Met gewoon zwart/wit potloden maar ook kleurpotloden. Dieren, insecten, alles wordt behandeld.

 

                                    Tekenjammen

De Griekse Mythologie

Voor de bovenbouw heb ik lessen over de Griekse Mythologie gemaakt zoals Icarus en Daedalus, Argus en Zeus, Circe en Odysseus, Zeus en de ontvoering van Europa.

De kinderen krijgen de verhalen en de lesbrief. Als laatste krijgen ze de opdracht om een tekening te maken over datgene waar het verhaal zich over afspeelt.

Plaats hier uw maatvraag voor andere projecten

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke Smedes
3 dagen geleden

Goedemorgen,
Graag wil ik via collage-almere een aantal workshops etsen bij u boeken. Indien mogelijk ook de kerskaart etsen. Ik hoor graag van u!
Groeten van Anneke Smedes
basisschool de Kraanvogel

Anneke Smedes
18 dagen geleden

Goedemorgen,

Via collage-almere zag ik uw workshop kerstkaarten maken. Graag wil ik deze boeken voor onze groepen 6,7 en 8. Totaal gaat het om 6 groepen.

Kunt u mij mailen of dit nog mogelijk is?

Met vriendelijke groet,
Anneke Smedes

basisschool 'de Kraanvogel', Almere

Bommelstein
2 jaar geleden

Wij willen graag kerstkaarten maken voor de groepen 5/6 en 7. Dat zijn ong. 75 kinderen. Beschikbaarheid 7, 8 of 9 december. Wij horen graag van u.